Piletina O La -La |
Šta sutra za ručak ?Možda piletina ?
Potrebno je:
- 4 bataka sa karabatakom
- 1 šolja pirinča
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 g graška
- 50 g kukuruza šećerca
- po ukusu soli
- 3 kašika ulja
- 1 prstohvat mirođije
- malo začinskog bilja
- 1 prstohvat seckanog peršuna
Priprema :
Na ulju ispržiti piletinu sa jedne i druge strane. Potrebno je da uhvati lepu rumenu boju. Izvaditi meso iz tiganja pa dodati sitno sečen crni luk. Propržiti luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati grašak i šargarepu isečenu na željene kocke, naliti sa 2 dl vode i krčkati na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodati kukuruz šećerac i pirinač. Naliti sa 3 dl vode i kuvati. Posoliti i dodati začine po želji.
Pred kraj dodati isprženu piletinu i pustiti da se krčka još 2-3 minuta dok se ne sjedine mirisi. Skloniti sa šporeta pa dodati seckan peršun. Dekorisati po želji i uživati u slatkasto-slanom ukusu. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар