Gibanica bez kora |
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 3 šoljice ulja
- 3 šoljica mleko
- 6 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 g sira
- po ukusu soli
Priprema :
- Belanca odvojiti od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodati žumanca. Masa treba da bude umućena kao za tortu. Isključiti mikser pa dodati ulje, mleko i brašno pomešanog sa praškom za pecivo. Dodati soli, ali paziti da ne bude previše zbog sira. Izmrviti sir i dodati masi.
- Masu izručiti u pleh obloženog pek papirom. Posuti mrvljenim sirom.
- Peći na 200 C 20-tak minuta. Seći po želji.
- Prijatno !
- Mera je šoljica od 1 dl,one šoljice koje su se nekad koristile.Recept je star sigurno 15 godina ili ga bar ja imam toliko !
Нема коментара:
Постави коментар